V soboto, 16. marca 2024, je bil v Ajdovščini Festival LABIRINT – Regijsko srečanje mladih raziskovalcev, inovatorjev in tehnikov. OŠ Danila Lokarja je v sodelovanju s COBIK-om, e-Hišo in OŠ Šturje gostila osnovnošolce, ki so radovedni, znajo pogledati na znane stvari drugače, ki vidijo probleme in znajo poiskati ustrezne rešitve zanje, ki se sprašujejo, kako stvari delujejo, ki hočejo spoznati, kako potekajo procesi okoli nas. Našo šolo je na srečanju zastopalo kar 21 učencev. Vsi so se izjemno odrezali in sicer na področju Praktičnih inovacij v parih:

Jaka Kogoj in Matic Fabjan, Tim Jevšček in Jan Šček, Mila Komel in Ivana Podgornik, Vanesa Velikonja in Meta Čeligoj Filipič, David Mugerli, Jan Lozej in Benjamin Cernic, Patrik Drnovšček in Lea Horvat, Mia Rejc in Nežika Lampe. Mila in Ivana sta prejeli tudi zlato priznanje za izdelek vremenska hišica.

Uspešno so rešili izzive in našli izjemne rešitve, ki se jih boste lahko v kratkem ogledali v avli šole.

Na področju raziskovalnih nalog pa so se izkazali učenci 9.c razreda: Tiana Demirović, Maj Žižmond in Eva Kenda za nalogo Rečni pretok in poplave ter učenci Sofia Matelič in Matevž Frančeškin iz 7.c razreda za nalogo Smreka ali bukev, kdo zmaga?

Obi raziskovalni nalogi sta se uvrstili na Državno tekmovanje Mladih raziskovalcev.

Mentorica in mentor Mojca Milone in Milan Ambroži

Related Images:

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost