Na dan pred Prešernovim dnevom smo na POŠ Grgar slovenski kulturni praznik obeležili s prireditvijo, ki smo jo pripravili z učenci podaljšanega bivanja POŠ Grgar in POŠ Trnovo.

Najprej smo ob klavirski spremljavi zapeli Zdravljico. Nato so sledili nastopi posameznih razredov. Učenci 1. G in 2. G so pripovedovali pravljico Frana Levstika: Kdo je napravil Vidku srajčico. Učenci 3. G so zaigrali skeč Mojčina juha, 4. G pa je uprizoril pesem Dragotina Ketteja: Deček in cvet. Učenka iz 5. G nam je na obo zaigrala skladbo Tschaikowsky: Sleeping beauty Waltz. Učenci POŠ Trnovo so ob spremljavi kitare zapeli pesem DO RE MI in deklamirali pesem Rozman Roza: Marela. Učenke 5.G so deklamirale pesem France Prešeren: O Vrba! Oblečen v Franceta Prešerna, ki so ga otroci v času njegovega bivanja klicali dr. Fig, se nam je predstavil in nas s figami posladkal učenec iz 5. G. Pesem: Sax Symbole je na saksofon zaigral učenec iz 5. G. Sledil je ogled prispevka Firbcologi: Prešeren. Program smo ob klavirski spremljavi zaključili z 2 pesmima pevskega zbora POŠ Grgar: Rezjanska ljudska in Če bi se svet nazaj vrtel.

Skozi rdečo nit programa, kjer smo izvedeli veliko zanimivosti o Francetu Prešernu so nas vodili učenci 5.G.

Vsi nastopajoči so se več kot odlično izkazali, po publiki sodeč pa je bil program pester in zanimiv. Da nas kultura lahko duhovno obogati in osreči, smo najbrž začutili vsi prisotni.

Napisala: Tamara Mihelj in Viljem Lavrenčič

Fotografije: Tamara Mihelj

Related Images:

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost