Spoštovani,

pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško letos praznujemo 70 let delovanja in to bomo posebej obeležili z več dogodki v zadnjem tednu septembra. Vabimo vas torej, da se nam v sredo, 27. septembra, ob 18. uri pridružite v veliki dvorani novogoriškega Kulturnega doma, kjer si bomo v okviru prazničnega tedna ogledali brezplačno predstavo (muzikal) za mladino in starše BUMBARJI v izvedbi otrok iz Dijaškega doma Gorica.

Nekaj besed o predstavi:

Bumbarje,  uprizarja 30 otrok, starih od 10 do 15 let, vključenih v goriški Dijaški dom (Italija). Za režijo in scenarij je poskrbela Andreja Benedetič, za glasbeno spremljavo Damjana Golavšek. Predstava oz. po njihovih besedah »totalno odštekan muzikal o neubogljivih otrocih sodobnega časa« govori o težavah med odraščanjem, o  neubogljivih otrocih sodobnega časa, o povečani agresivnosti, medvrstniškem nasilju, težavami s hrano, ki jih najstniki doživljajo po pandemiji … Zamisel za predstavo izhaja iz srečanj za starše o teh temah in iz pogovorov s psihologinjo Susanno Pertot, ki je delovala v sklopu državnega bonusa za psihološko podporo po pandemiji. Predstava je primerna predvsem za otroke druge in tretje triade osnovne šole ter prvih letnikov srednje šole ter njihove starše. 

Za ogled je potrebno dobiti brezplačne vstopnice, ki se jih prevzame na sedežu društva na Bazoviški ulici 4 v Novi Gorici (pod tribunami stadiona). Zaželjena je rezervacija – po telefonu na številki 030/703-832 (lahko tudi sms) ali 05/333-46-80 ali po elektronski pošti na naslov triglavska.roza.trenta@gmail.com. Prevzem vstopnic na društvu je mogoč še v torek 26. 9. od 9. do 14. ure in v sredo od 9. do 12. ure ter uro pred predstavo v Kulturnem domu.

 

V Novi Gorici, 20. septembra 2023                                                                                                            Predsednica MDPM za Goriško  

                                                                                                                  Iva Devetak

Related Images:

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost