IZBRANI ŠPORT – NOGOMET       

UČITELJ: SAMUEL BRAJNIK

7r., 8. r., 9. r.

Praktične vsebine izbirnega predmeta NOGOMET omogočajo izpopolnjevanje osnovnih tehničnih elementov: brez žoge in z žogo ter učenje nekaterih zahtevnejših tehničnih in taktičnih elementov (odkrivanje in napadanje v igri 3:1, 2:1 ter 3:2, dvojna podaja, igra 2:2 v omejenem prostoru igra 4:4 na dvoje malih vrat z individualnim pokrivanjem), napadalca brez žoge ter z žogo.

 

IZBRANI ŠPORT – ODBOJKA          

UČITELJICA: HAIRA GOMIŠČEK URBANČIČ

7r., 8. r., 9. r.

IZBRANI ŠPORT ODBOJKA je namenjen učencem, ki želijo izboljšati in izpopolniti znanje odbojke. Ob vadbi osnovnih tehničnih elementov z žogo se bodo seznanili tudi z zahtevnejšimi tehničnimi in taktičnimi nalogami, ki omogočajo uspešno igro. V programu bo tudi spoznavanje pravil igre in sodniških znakov ter seznanitev z organizacijskimi vidiki tega športa.

IZBRANI ŠPORT – ŠPORT ZA ZDRAVJE
UČITELJICA: MARINKA PETROVČIČ

7r., 8. r.
Vsebine izbirnega predmeta ŠPORT ZA ZDRAVJE omogočajo nadgradnjo osnovnega šolskega programa, spoznavanje pozitivnih učinkov športa. Posamezne vsebine (splošna kondicijska priprava, atletika, igre z žogo, badminton,…)


IZBRANI ŠPORT – ŠPORT ZA SPROSTITEV
UČITELJICA: MARINKA PETROVČIČ

8. r.
Izbirni predmet ŠPORT ZA SPROSTITEV omogoča spoznavanje novih športno-rekreativnih vsebin, razumevanje pomena telesne in duhovne sprostitve. Namen tega predmeta je spoznavanje novih športov, ki jih v obveznem šolskem programu ni mogoče izvajati ali pa je na razpolago zelo malo ur, so pa z vidika športno-rekreativnih učinkov zelo pomembni za kakovostno preživljanje prostega časa v vseh življenjskih obdobjih (fitness, golf, pohodništvo, namizni tenis, badminton, hokej, vaje na trim stezi, igre z žogo, bowling,… Izbirni predmet ŠPORT ZA SPROSTITEV bomo izvajali strnjeno v 1. polletju, posamezne
vsebine bodo izvedene na šoli po urniku, nekatere vsebine pa zunaj urnika (popoldan) in izven šole (fitness, bowling, trim steza, pohod). Vstopnine (fitness, bowling) bodo plačali učenci sami.

Related Images:

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost