Doživetja v Rakovem Škocjanu

Današnji dan je bil poln dogodivščin in zanimivih doživetij. Po okusnem zajtrku smo se odpravili k reki Rak. Po njej smo veslali s kanuji. za marsikoga izmed nas je bila to prva takšna izkušnja. Nekatere je bilo na začetku strah, a kasneje so v veslanju uživali.

Teoretične osnove nam je predal učitelj Samo

Prav posebno doživetje je bil pa zipline-najbolj priljubljena dejavnost, ki smo jo hoteli vsi izkusiti. Prepirali smo se kdo se bo spustil prvi, ter kdo se bo spustil največkrat.

Prosti čas smo namenili tudi zabavi na snegu.
Zadnji večer smo preživeli ob tabornem ognju.

Učili smo se tudi osnov preživetja v naravi, za kratek čas smo bili stezosledci ter se nasploh učili opazovati naravo in svet okoli nas.

Kurjenje ognja

Dopoldan smo preživeli v raziskovanju udorniške jame Unške Koliševke. Značilnost takšnih dolin so strme stene, dno pa je težko dostopno. Je ena največjih slovenskih udornic s prepadnimi stenami v višini okrog 100 m. V okolici koliševke so italijanski obmejni vojaški bunkerji in rovi iz časa med obema vojnama. Prav posebno doživeje je bil sprehod po enem delu Rapalske meje.

Najboljša učiteljica-narava

1.dan

Po uspešno opravljenem samotestiranju smo se odpeljali  proti Rakovem Škocjanu. Po dobri uri vožnje nas je pred domom Rak pričakal vodja. Porazdelili smo se po  sobah, razpakirali kovčke in se šli kepat na sneg, katerega smo se zelo razveselili. Po okusnem kosilu so nas vodiči odpeljali na ogled okolice doma ter do Tkalca jame. Na naši poti smo videli Veliki naravni most pri katerem smo imeli priložnost drsanja na zaledeneli reki. Med prostim časom smo se v domu pogovarjali in se igrali družabne igre. Po večerji smo odšli na nočni sprehod in opazovali zvezdne utrinke.

2.dan

Danes smo vstali zgodaj in v jedilnici nas je že čakal dober in topel zajtrk. Po obilnem zajtrku smo se pripravili na daljši pohod. Na 3urnem pohodu smo doživeli in videli veliko zanimivih stvari. V Zelški jami smo opazovali kraške značilnosti, videli nekaj jamskih živali, med drugim tudi majhnega netopirja, ki je v stanju hibernacije. Na koncu pohoda smo se sprehodili čez Mali naravni most, ter opazovali snežno idilo. Pri Mostu želja nam je učitelj Dejan povedal legendo o zaljubljenem gozdarčku in graščakovi hčeri. Nato smo si na Mostu želja zaželeli željo. Po kosilu sta nas čakali še dve dogodivščini. Ena skupina je nahranila medveda, druga pa je prvič izkusila tek na smučeh in si ogledala filme in različne modele živalskih odtisov. Po tem smo vsi stekli na dobro in okusno večerjo. Dan bomo zaključili z druženjem in vsemi fintami in forami.

Drsanje pri Velikem naravnem mostu
Medvedje krmišče
Tek na smučeh
Postavljanje kamere
Tek na smučeh
Zelške jame
Pri Mostu želja

Zapisale: Kaja, Nika in Pia

Related Images:

(Skupno 763 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost