V četrtek, 9. 5. 2024, je bil za učence, ki so med šolskim letom prebirali knjige za Bralno značko poseben dan, saj jih je obiskal otroški in mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Njegova dela so med otroki zelo priljubljena in so že več let v vrhu najbolj branih knjig. Za svoja dela je prejel mnoga priznanja in nominacije, med drugimi Zlato Prežihovo priznanje občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem za dolgoletno delo in razdajanje na področju kulture. Pisatelj je izvedel kar tri nastope.

Najprej je obiskal učence PŠ Grgar in PŠ Trnovo v Grgarju. Vodenje programa so prevzele učenke PŠ Grgar. Četrtošolka Vanesa Bremec je prebrala zgodbo o Petru Nosu, petošolki Hana Brezavšček in Ajda Dirjec pa sta predstavili pisatelja.

Na nastopu za učence razredne stopnje je v avli OŠ Solkan pisatelja pričakal otroški pevski zbor in zborovodja g. Matej Petejan. Učenci so zapeli pesem o Petru Nosu. Pisatelja je predstavila šestošolka Iza Bensa.

Nastop za predmetno stopnjo je z igranjem na violončelo pričela šestošolka Ula Slapernik Švagelj, pisatelja pa je še enkrat predstavila šestošolka Iza Bensa.

Pisatelj je suvereno opravil  z vsem tremi nastopi v stilu stand-up komedije. Učence je s svojimi zgodbami pošteno nasmejal. Večkrat je poudaril, da so vse napisane zgodbe resnične. Učenci so ga z zanimanjem poslušali in sodelovali, kjer je bilo potrebno. Po vsakem nastopu si je pisatelj vzel čas in učencem delil avtograme. Da so njegovi nastopi dosegli svoj namen, priča povečana izposoja njegovih knjig v šolski knjižnici.

Tina Skok, knjižničarka na OŠ Solkan

Dostopnost