Naša gledališka skupina je, 5. junija 2024, v Kamniku na Srečanju otroških gledaliških skupin Slovenije, prejela zlato plaketo.

»Vsi smo se zelo trudili in bili veseli nagrade. Med sabo smo postali dobri prijatelji, dobili smo več samozavesti in se res zabavali. Preko gledališča smo se naučili tudi pomembnih stvari, kot so sodelovanje, disciplina in ustvarjalnost. Naši starši so zelo ponosni na nas.« so povedali učenci gledališkega krožka.

Predstava govori o učencih, ki v šolski avli razpravljajo o temi za šolsko predstavo. Ko se ne morejo dogovoriti, predlagajo, da si pomagajo z umetno inteligenco. Navdih dobijo pri starih starših, kar vodi do smešnih situacij. Na koncu spoznajo, kako pomembni so kompromis, sodelovanje in spoštovanje.

Predstava je navdušila občinstvo in žirijo s svojo izvirno zgodbo, igralskimi sposobnostmi mladih ter dramskim besedilom, pod katerega se je podpisala naša mentorica Lilijana Humar Plesničar z učenci gledališkega krožka.

Predpremiera je bila konec marca, kjer smo igralci prepričali selektorico Majo Poljanec in se uvrstili na regijsko tekmovanje. Sledila je premiera, ki je požela izjemen odziv publike. Na regijskem tekmovanju, 26. aprila v Tolminu, smo navdušili selektorja Anžeta Viranta, kar nam je omogočilo uvrstitev na državno tekmovanje.

Čestitamo vsem članom skupine (Tiana Demirović, Bor Drašček Pahor, Nežika Lampe, Maks Lavrenčič, Matevž Leban, Vita Plesničar, Pia Ternovec, Živa Valentinčič, Maj Žižmond) in jim želimo še veliko uspehov!

Učenci gledališkega krožka

Dostopnost